Video: OPEC+ gaat olieproductie vermoedelijk verlagen

Door ABM Financial News op 1 juni 2023 13:24 | Views: 3.258

Video: OPEC+ gaat olieproductie vermoedelijk verlagen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De kans dat OPEC+ komend weekend zal besluiten om de olieproductie te verlagen, is het grootst. Dit zei econoom Hans van Cleef van Publieke Zaken donderdag voor de camera van ABM Financial News.

"Hoewel het op dit moment heel erg lastig inschatten is, raam ik de kans op een productieverlaging van OPEC+ tijdens de vergadering die dit weekend zal plaatsvinden in Wenen op zestig procent."

Om serieus impact te hebben, vindt Van Cleef dat OPEC+ wel met een stevige verlaging moet komen. 

"Aan de andere kant zie je ook dat de vraag naar verwachting in het derde kwartaal weer wat gaat aantrekken, dus dan zou een productieverlaging misschien niet gerechtvaardigd zijn", vervolgde de econoom. "Ook zie je dat de impact van de vorige verlaging nog niet helemaal door de markt is geabsorbeerd, dus in die zin zou het misschien wat te vroeg zijn."

Klik hier voor: OPEC+ gaat olieproductie vermoedelijk verlagen

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.