Kepler zet Alfen op kooplijst

Door ABM Financial News op 15 mei 2023 11:10 | Views: 6.988

Kepler zet Alfen op kooplijst
Beeld: Alfen

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft maandag het advies voor Alfen verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 95,00 naar 106,00 euro.

De analisten van Kepler verhoogden hun omzettaxaties voor Alfen voor 2024 tot en met 2026 met 10 tot 20 procent, vooral omdat ze meer groei voorzien in energie-opslag en ook grotere investeringen door de Nederlandse netbeheerders. 

Omdat energie-opslag inmiddels goed is voor een kwart van de omzet van Alfen, paste Kepler de margeverwachtingen daarop aan en konden de winsttaxaties tot 10 procent worden verhoogd.

"Zelfs in een conservatief scenario waarin Alfen het omzetdoel van 1 miljard euro in 2027 niet haalt, de brutomarge daalt naar 30 procent en de EBITDA-marge naar 13 procent, zien we een beperkt neerwaarts risico", aldus Kepler. De analisten houden in dat scenario rekening met een waardering van 73 euro, in lijn met de slotkoers van vrijdag.

Maandag wint het aandeel Alfen 7,2 procent op 78,44 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.