Omzet Arcadis stijgt hard door overnames

Door ABM Financial News op 4 mei 2023 07:37 | Views: 2.468

Omzet Arcadis stijgt hard door overnames
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het eerste kwartaal van 2023 flink meer omzet behaald dankzij overnames, maar wist ook autonoom te groeien. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers die het advies- en ingenieursbureau verstrekte.

Topman Peter Oosterveer sprak in een toelichting van een sterke vraag naar de dienstverlening van Arcadis en daardoor sterke resultaten. Het integreren van de twee grote overnames IBI en DPS verloopt volgens Oosterveer voorspoedig. 

Arcadis zag de omzet op jaarbasis stijgen met 39 procent van 879 miljoen naar 1,22 miljard euro. Autonoom was sprake van een plus van 12,3 procent. 

De EBITA liep daarnaast op van 65 naar 87 miljoen euro, een stijging van 33 procent, en de operationele EBITA steeg zelfs met 43 procent naar 92 miljoen euro.

De operationele EBITA-marge verbeterde op jaarbasis van 9,4 naar 9,8 procent.

De vrije kasstroom kwam uit op 108 miljoen euro negatief, na een min van 51 miljoen euro een jaar eerder.

Het netto werkkapitaal bleef gelijk op 12,9 procent van de omzet en het aantal dagen voordat een factuur wordt betaald was 70. Een jaar eerder was dit ook al 70 dagen.

Door de overnames had Arcadis aan het einde van maart een nettoschuld van bijna 1,1 miljard euro, ten opzichte van 205 miljoen euro een jaar eerder.

De orderportefeuille bedroeg per eind maart 3,2 miljard euro, ten opzichte van 2,3 miljard euro een jaar eerder. Autonoom bedroeg de groei van de orders het afgelopen kwartaal op kwartaalbasis 3,9 procent. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront