"Lithiumproject goed plan van AMG"

Door ABM Financial News op 23 maart 2023 10:27 | Views: 8.969

"Lithiumproject goed plan van AMG"
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones)  De keuze van AMG om een belang te nemen in Zinnwald Lithium is positief. Dit stelt ING donderdag.

De analist noemt het strategische investering in een vroeg stadium van een Europees lithiummijnbouwproject dat aantrekkelijk is in economisch opzicht en ook met het oog op duurzaamheid.

Daarbij helpt het AMG om te voldoen aan de recente Europese wet voor kritische grondstoffen, die eist dat vanaf 2030 10 procent in eigen land moet worden gewonnen en 40 procent verwerkt.  

Daarbij vergroot AMG zijn opties voor deals om lithium te verwerven in de toekomst en voor het delen van kennis nadat de productie is opgestart, wat naar verwachting eind 2026 gebeurt.

ING handhaaft het koopadvies met een koersdoel van 52,00 euro. Op 30 maart is er een beleggersdag van AMG.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Jan de Man
1
Kruimeldief
0
Wanneer een slimmerik AMG splitst en de Lithium-tak en Vanadium-tak (nodig voor de VRFB Vanadium Redox Flow Battery) eindelijk apart naar de beurs brengt.
AMG gaat de komende jaren onder andere met de eigen mijn in Brazilië en de Lithium-hydroxide-fabriek die eind dit jaar in Bitterfeld gaat produceren, bakken en bakken geld verdienen. De Ebitda wordt niet zomaar telkens overtroffen.
Check de AMG-site maar eens.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.