ABN AMRO verlaagt koersdoel Ebusco

Door ABM Financial News op 13 maart 2023 10:07 | Views: 15.506

ABN AMRO verlaagt koersdoel Ebusco
Beeld: Ebusco

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO Oddo heeft maandag het koersdoel voor Ebusco verlaagd van 13,00 naar 9,00 euro, waarbij het Underperform advies werd gehandhaafd, vanwege teleurstellende orders en trage productiegroei. Dit schreef analist Eric Wilmer.

Ebusco dreigt de verwachtingen van ABN AMRO voor de winstgevendheid niet te halen in 2024, door de teleurstellende orderontwikkeling en trage uitbreiding van de productie. ABN AMRO denkt dat het steeds waarschijnlijker wordt dat het bedrijf aandelen zal moeten uitgeven, ter waarde van minimaal 10 procent van het aandelenkapitaal, uiterlijk in de eerste helft van 2024.

De verwachtingen voor de EBITDA in de periode 2023 tot en met 2025 worden zo goed als gehalveerd door ABN AMRO, met 44 tot 50 procent.

ABN AMRO wijst erop dat in de laatste maanden rivalen Iveco, MAN en VDL van hun laatste modellen elektrische bussen veel meer exemplaren hebben verkocht dan Ebusco met de 3.0, terwijl de bussen van MAN en VDL later op de markt kwamen. De analisten vrezen dat de concurrenten een streep voor hebben bij opdrachtgevers op het vlak van productiesnelheid, reputatie en zelfs prijs.

Het marktaandeel van Ebusco zou met 80 bussen in 2022 minder dan 2 procent zijn geweest, tegen 4 procent een jaar eerder. Daarbij groeide het orderboek in de laatste negen maanden van 2022 met slechts 3 procent.

De bank voorziet dat Ebusco eind dit jaar in de schulden zal raken en in 2024 nog zo'n 100 miljoen euro nodig zal hebben, terwijl ook in 2025 er nog contanten zullen worden 'verbrand'. Daarom denkt ABN AMRO dat Ebusco in de eerste helft van 2024 waarschijnlijk een bedrag van minimaal 80 miljoen euro zal moeten ophalen. 

Het aandeel Ebusco daalt maandag 10,1 procent naar 11,00 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Anoniempje
0
Beste IEX redactie. Gezien de invloed van deze informatie op de koers van het aandeel zou het wel netjes zijn om erbij te vermelden dat de aanpassing van het koersdoel is gebaseerd op foutieve cijfers. Er klopt namelijk niets van.
€URO-Trader
0
Wel goed uitgekiend qua datum, in het bijzonder vandaag. Dat de IPO een miscalculatie was gebaseerd op hoop is slechts een constatering.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.