Fed-bestuurder Kashkari vindt dat rente verder moet stijgen - media

Door ABM Financial News op 7 februari 2023 15:58 | Views: 8.144

Fed-bestuurder Kashkari vindt dat rente verder moet stijgen - media
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) Neel Kashkari vindt dat de explosieve banengroei in januari in de Verenigde Staten bewijst dat de Federal Reserve meer werk heeft te verrichten om de inflatie te beteugelen. Dit zei de voorzitter van de Minneapolis Fed dinsdag op zakenzender CNBC.

Kashkari, die stemrecht heeft binnen het beleidscomité van de Fed, acht het waarschijnlijk dat de rentevoet van de Fed zal stijgen tot 5,4 procent, van de huidige 4,5 tot 4,75 procent.

"We moeten de rente agressief verhogen om een plafond op de inflatie te zetten en vervolgens het monetaire beleid zijn werk laten doen in de economie", aldus Kashkari.

Het interview met de Fed-bestuurder komt voorafgaand aan een evenement met voorzitter Jerome Powell in Washington, dinsdagavond Nederlandse tijd.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
jan de vakman
0
Dat is helemaal nergens voor nodig, goeie man, de dalend energieprijzen, drukken die inflatie zonder nare bij effecten gewoon terug naar 3-4% op termijn!!
Bob777
1
De Amerikaanse samenwerking van commerciële banken vinden dat ze meer moeten verdien is wij hij zegt.
Cedar
0
Explosieve banengroei!!
Dat komt omdat de onderlaag vd bevolking (de meeste huishoudens) de eindjes niet aan elkaar krijgen en dus een tweede of derde baantje erbij nemen - en dat zijn de minimum loon baantjes.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.