Shell brengt aantal bestuurders terug

Door ABM Financial News op 30 januari 2023 08:30 | Views: 7.505

Shell brengt aantal bestuurders terug
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Shell brengt per 1 juli het aantal bestuurders in zijn Executive Committee terug van negen naar zeven. Dit meldde Shell maandag voorbeurs.

De Integrated Gas en Upstream-activiteiten van Shell zullen daarnaast worden samengevoegd tot een nieuwe divisie onder leiding van de huidige Upstream Director, Zoe Yujnovich. 

De Downstream-activiteiten worden samengevoegd met Renewables & Energy Solutions onder leiding van de huidige Downstream-directeur, Huibert Vigeveno.

De divisie Strategie, Duurzaamheid en Corporate Relations onder leiding van Ed Daniels zal worden opgeheven. Na een dienstverband van meer dan 34 jaar zal Daniels per 1 juli Shell verlaten. Daniels is nu nog lid van het Executive Committee.

CEO Wael Sawan meent dat een simpele organisatiestructuur bijdraagt aan een betere prestatie.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Psv998
1
Ik maar denken dat ze aantal oude bestuurders weer aanstellen. Verminderd aantal bestuurders is juiste kop.
jan de vakman
1
Dat is een buitengewoon goeie zet van de nieuwe topman, zo'n berg kapiteins op de mammoet van shell werk alleen maar uiterst traag, bovendien is het nog klimaatvriendelijk ook, want al dat soort heertjes komen gemeenlijk met een bolide met een kachelpijp als uitlaat!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront