Beursblik: analisten verwachten opnieuw winsthalvering ArcelorMittal

Door ABM Financial News op 27 januari 2023 18:31 | Views: 9.813

Beursblik: analisten verwachten opnieuw winsthalvering ArcelorMittal
Beeld: ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in het vierde kwartaal van 2022 vermoedelijk veel minder winst behaald. Dit verwachten 10 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van de staalreus.

De analisten rekenen gemiddeld op een EBITDA in het vierde kwartaal van 1,26 miljard dollar. Dat zou een ruime halvering zijn van de 2,7 miljard dollar in het derde kwartaal van dit jaar, wat toen ook grofweg een halvering was ten opzichte van 5,2 miljard dollar in het tweede kwartaal. 

In het vierde kwartaal van 2021 lag de EBITDA zelfs op 5,1 miljard dollar.

Daarnaast mikken de analisten voor het afgelopen kwartaal op een nettowinst van 358 miljoen dollar en een winst per aandeel van 0,38 dollar.

ArcelorMittal opent op 9 februari de boeken over het vierde kwartaal.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
We gaen erveur
0
Als China weer los gaat gaat de staal prijs net zo hard weer mee en er is nog steeds een flinke winst gedraaid. De K/W is nog steeds heel laag. Met een goede cash flow en een lage schuldenpositie is het allemaal nog geen probleem. Als laatste voor Europa gaan de brandstofprijzen ook fors naar beneden. Dit heeft ook weer effect op de winst. Allemaal positief. Waarom dan negatief zijn?
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.