Mastercard boekt meer omzet en winst

Door ABM Financial News op 26 januari 2023 14:54 | Views: 2.331

Mastercard boekt meer omzet en winst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Mastercard heeft in het vierde kwartaal meer omzet en winst geboekt, ondanks een kostenstijging van 10 procent. Dat maakte het creditcardbedrijf donderdag bekend.

De nettowinst steeg met 6 procent van 2,4 miljard naar 2,5 miljard dollar, of met 9 procent van 2,41 tot 2,62 dollar per aandeel. Aangepast voor bijzondere posten bedroeg de winst afgelopen kwartaal 2,65 dollar. Analisten rekenden volgens FactSet op 2,57 dollar.

De omzet steeg met 12 procent van 5,2 miljard naar 5,8 miljard dollar, terwijl de operationele kosten met 10 procent stegen van 2,4 miljard naar 2,6 miljard dollar. Vooral de personeelskosten stegen, terwijl de kosten van reclame en marketing daalden.

De operationele marge verbeterde daarbij licht, van 54,2 naar 54,7 procent.

"We hebben het jaar afgesloten met sterke financiële resultaten en wonnen contracten die ons zullen helpen om munt te slaan uit de geweldige verschuiving naar digitaal betalen", zei CEO Michael Miebach in een toelichting.

Hij wees op het herstel van het internationale reisverkeer, waar de volumes 59 procent hoger lagen dan een jaar eerder, en de bemoedigende heropening van Azië. De consumentenbestedingen zijn "opmerkelijk veerkrachtig" gebleken, volgens de topman, ondanks de economische en geopolitieke onzekerheid.

Het aandeel Mastercard zal licht lager openen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront