Update: Berenberg verkiest Aegon boven NN

Door ABM Financial News op 12 januari 2023 08:52 | Views: 11.584

Update: Berenberg verkiest Aegon boven NN
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn volgens Berenberg op dit moment drie redenen om verzekeraars te kopen, namelijk de hoge aandeelhoudersbeloningen, de sterke markt voor herverzekeren en de heel sterke balansen. Daaruit volgen tien koopwaardige aandelen, waaronder Aegon, stellen de analisten. De andere negen namen zijn Admiral, Phoenix, Aviva, AXA, Allianz, Conduit. SOCR, Beazley en Storebrand.

Aan de andere kant zijn er drie belangrijke risico's, waaronder hogere verzekeringsclaims, lagere waarderingen van vastgoed en onzekerheid over de nieuwe accountingregels IFRS 17. Ook verandering van management is een noemenswaardig risico. Hieruit volgen drie minder aantrekkelijke aandelen, met name NN Group, Topdanmark en UnipolSai.

Berenberg denkt dat dividend en aandelenkopen in 2023 nog bepalender zullen zijn voor de koersontwikkeling dan in 2022, omdat de boekhoudkundige winst door de nieuwe regels onzekerder is.

Aegon is met Avia en Coface één van de drie verzekeraars waarvan Berenberg een rendement van circa 10 procent voorziet, dankzij dividend en aandeleninkopen. Met name voor Aegon en Allianz verwacht Berenberg grotere aandeleninkopen dan de gemiddelde verwachting van analisten.  

De druk op de vastgoedwaarderingen, die met name in Nederland aan het dalen zijn, betekent dat de solvabiliteit lager wordt, bijvoorbeeld voor NN Group. Dit zou de aandeleninkopen en dividendgroei kunnen vertragen, denkt Berenberg.

Berenberg heeft een koopaanbeveling op Aegon met een koersdoel van 6,20 euro. Voor NN is het advies Houden met een koersdoel van 52,80 euro

Update: in verband met onvolledige slotzin.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Brimily
0
heb net na jaren afscheid genomen van Aegon, slaapverwekkend en dood geld.
bij de tech gebeurt tenminste wat.
Paul
0
quote:

Brimily schreef op 12 januari 2023 08:34:

heb net na jaren afscheid genomen van Aegon, slaapverwekkend en dood geld.
bij de tech gebeurt tenminste wat.
Saai is goed. Vastgoed, banken en verzekeraars renderen tot op heden beter bij mij dan spannende tech.
8ball
0
koersdoel Aegon ligt 20% hoger dan huidige koers en advies is kopen
koersdoel NN ligt 30% hoger dan huidige koers en advies is houden
analisten sporen niet
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront