Valuta: euro kruipt naar 1,03 dollar

Door ABM Financial News op 22 november 2022 11:22 | Views: 1.601

Valuta: euro kruipt naar 1,03 dollar
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De euro liep dinsdag op richting 1,03 dollar nadat de Amerikaanse munt wat van het terreinverlies goedmaakte op basis van de verwachting dat ook de Federal Reserve voorlopig geen aanstalten maakt met een minder stringent rentebeleid.

"Het valt allemaal bovendien in een korte handelsweek en op een zeer rustige handelsdag", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Het belangrijkste richtpunt voor deze week lijken de eerste metingen voor de inkoopmanagersindices over november en de notulen van de meeste recente beleidsvergadering van de Fed, die allemaal morgen verschijnen", aldus Van der Meer.

Daarmee oogt de markt voor het belangrijkste valutapaar relatief rustig en afwachtend.

De agenda van dinsdag is alleen gevuld met het voorlopige consumentenvertrouwen van de eurozone over november.

Sprekers zijn vandaag de voorzitter van de Fed van Cleveland Loretta Mester en de president van de Deutsche Bundesbank Joachim Nagel.

De euro noteerde dinsdag 0,3 procent hoger op 1,0270 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8667 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,3 procent en noteerde op 1,1854 dollar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.