'Positief derde kwartaal Unilever'

Door ABM Financial News op 27 oktober 2022 09:48 | Views: 3.691

'Positief derde kwartaal Unilever'
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft een positief derde kwartaal achter de rug, waarin het de hogere kosten wist door te berekenen aan consumenten. Dit oordeelde analist Reginald Watson van ING donderdag.

Unilever liet volgens Watson een goede onderliggende omzetgroei zien van 10,6 procent, aangejaagd door 12,5 procent hogere prijzen en ondanks een volumekrimp van 1,6 procent. ING mikte vooraf op een onderliggende omzetgroei van 10,2 procent, terwijl de consensus een groei van 8,0 procent voorzag.

"De volumedaling is niet zo fors als de 2,6 procent waarop de consensus mikte", aldus de analist. "Dus al met al heeft Unilever een positief derde kwartaal achter de rug, waardoor de outlook omhoog kon." 

Unilever verwacht dit jaar een onderliggende omzetgroei te realiseren van meer dan 8 procent tegen de eerdere verwachting van meer dan 6,5 procent.

Wel blijft de inflatie een uitdaging in 2023, zo voorziet Unilever, waarbij de grondstoffeninflatie een impact zal hebben van 2 miljard euro in de eerste helft van volgend jaar, aldus Watson. Voor de tweede helft van dit jaar wordt gerekend op een impact van 2,5 miljard euro.

Verder werd het dividend gehandhaafd, zo merkte Watson op.

ING heeft een koopadvies op Unilever met een koersdoel van 58,90 euro. Het aandeel steeg vanochtend met 0,1 procent tot 44,67 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Wildboy11
0
Hoe goed moet Unilever nog presteren tegenover (de meeste) veel slechter presterende bedrijven op de beurs, onbegrijpelijk dat men de koers bij deze veel beter dan verwachte cijfers zo negatief kan beïnvloeden en dan nog een outlook verhoging erbij wat wil je nog meer in deze barre tijden.
Jekuntnietaltijd6gooien
0
Unilever gewoon het rood in met deze beter dan verwachte cijfers. Wat een bloedbad had het dan wel niet geweest als de cijfers iets slechter waren dan verwacht....
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront