Update: ABN AMRO bereikt cao-akkoord

Door ABM Financial News op 25 oktober 2022 18:01 | Views: 7.719

Update: ABN AMRO bereikt cao-akkoord
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO komt met een nieuwe cao voor de circa 18.000 werknemers in Nederland. Dit maakte de bank dinsdagmiddag bekend.

Een grote meerderheid van de leden in de vakbonden Our NEXT Move, CNV en De Unie heeft akkoord gegeven voor de nieuwe cao. Vakbond FNV stemde tegen het cao-voorstel.

Vakbond FNV noemt in een reactie de cao "graatmager". "Met een loonstijging van gemiddeld 3,25 procent over twee jaar boeten medewerkers nog altijd fors in op hun koopkracht", aldus de vakbond. FNV wijst op het recente inflatiecijfer van 14 procent en wijst erop dat een derde van de medewerkers modaal verdient of minder. De FNV pleit voor automatische prijscompensatie en zegt acties te overwegen nu twee op drie FNV-leden tegen de cao stemden.
 
De nieuwe cao zal met terugwerkende kracht, vanaf 1 juli dit jaar, worden ingevoerd en zal 24 maanden lang onveranderd blijven.

Er werd onder meer afgesproken dat werknemers per 1 oktober dit jaar een loonsverhoging van 4 procent krijgen en een verhoging van 2,5 procent kunnen verwachten op 1 juli 2023. Elke fulltimewerknemer ontvangt bovendien een eenmalige bonus van 2.000 euro.  

Update: om reactie FNV toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Lepre Chaun
0
Hoor die klagers toch eens met hun Goudomrande voorwaarden.
Hopelijk snel een sanering voor de comfortabiliteit voor de overnemer .
VforVermogen
0
Denk dat aandeelhouders heel blij mogen zijn met deze, voor deze tijd, sobere afspraken. De werknemers hebben zich makkelijk laten overtuigen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront