Video: Amerikaanse aandelen prijzen al behoorlijk wat slecht nieuws in

Door ABM Financial News op 3 oktober 2022 16:10 | Views: 5.848

Video: Amerikaanse aandelen prijzen al behoorlijk wat slecht nieuws in
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve verkrapt het monetaire beleid agressief en probeert zo de economie af te remmen en de inflatie te matigen. Hierdoor zijn de recessierisico's toegenomen, maar de Amerikaanse beurzen hebben al veel slecht nieuws ingeprijsd. Dit zegt beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera tegen ABM Financial News.

"Hoewel de economische situatie verder kan verslechteren, hebben de aandelenmarkten de neiging om vooruit te lopen op de reële economie. Met uitzondering van de wereldwijde financiële crisis, het uiteenspatten van de internetzeepbel en de diepe recessie in het midden van de jaren '70, leiden 'normale' bearmarkten in een recessieklimaat doorgaans tot een daling van Amerikaanse aandelen met 20 tot 35 procent", aldus Juvyns. 

Aangezien de S&P 500 nu ongeveer 23 procent is gedaald, lijkt het erop dat een gematigde recessie al grotendeels is ingeprijsd. "De risico-beloningsverhouding voor aandelen begint daardoor te verbeteren."

Klik hier voor: Amerikaanse aandelen prijzen al behoorlijk wat slecht nieuws in

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

7 Posts
Reality
1
Als JP Morgan en alle andere moderne dieven van deze tijd (banken en beleggingsadviseurs) zeggen dat al heel wat slecht nieuws ingeprijsd is, kunnen we ons voorbereiden op grotere dalingen. De tijd zal het leren :).
M357
1
lijkt het erop dat een gematigde recessie al grotendeels is ingeprijsd. "

Wat een geklets. Hoe denk je dit te kunnen weten. De winsten van bedrijven komen zwaar onder druk te staan en dan begint het pas. S&P gaat nog veel lager..
jan de vakman
0
Amerika zal niet zo hard geraakt worden als wij, doordat de energieprijzen nog niet half zo hoog zijn dan bij ons, toch denk ik dat amerika ook meer gaat remmen, de lonen zullen de winstgevendheid flink gaan drukken!!
Wilmetpensioen
0
De waarheid zal wel in het midden liggen. Amerikaanse bedrijven hebben een kostenvoordeel tav energie.
En er wordt verdiend met energie. De tijd van gratis geld lijkt voorbij en dat zal ook zijn weerslag hebben. Ik hou de Buffett indicator aan en die voorspelt toch een verdere daling. Denk nog zo’n 10% structureel lager, mogelijk voorafgegaan door een korte flinke dip. Denk er wel aan beste mensen, ik wil met pensioen dus dan moet je wel heel goed nadenken.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront