Degroof Petercam verlaagt koersdoel AkzoNobel

Door ABM Financial News op 28 september 2022 09:40 | Views: 2.307

Degroof Petercam verlaagt koersdoel AkzoNobel
Beeld: Akzo Nobel

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft woensdag het koersdoel voor het aandeel AkzoNobel verlaagd van 73,00 naar 64,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek na de winstwaarschuwing voor het derde kwartaal door de verf- en coatingproducent op dinsdag.

Akzo verwacht voor het derde kwartaal een aangepaste operationele winst van 195 tot 215 miljoen euro, zo bleek dinsdag. Dit was vorig jaar in dezelfde periode nog 241 miljoen euro. Degroof ging uit van 302 miljoen euro, wat iets meer is dan de 293 miljoen euro waarop de analistenconsensus rekent.

Degroof Petercam verlaagde vandaag de ramingen voor dit en volgend jaar met respectievelijk 12 en 9 procent. De bank meent dat de doelstelling om volgend jaar 2 miljard euro aan EBITDA te realiseren veel te ambitieus is. Voor 2023 gaat de bank nu uit van 1,47 miljard euro, terwijl de consensus volgens Degroof Petercam voor de waarschuwing van AkzoNobel van dinsdag op 1,67 miljard euro zat.

Het aandeel AkzoNobel noteerde woensdag op een rood Damrak 1,5 procent lager op 55,36 euro. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront