'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op'

Door ABM Financial News op 27 september 2022 10:35 | Views: 7.139

'Winstwaarschuwing AkzoNobel levert nieuwe deuk op'

(ABM FN-Dow Jones) De winstwaarschuwing van AkzoNobel levert opnieuw een deuk op. Dit stelt analist Frank Claassen van Degroof Petercam dinsdag.

Volgens de analist heeft Akzo toch al een "zwak trackrecord" en moest de verfgigant vorige kwartaal ook al een flinke misser incasseren. "Ditmaal lijkt de reden vooral een zwakke consumentenvraag naar verf", aldus de analist.

Akzo verwacht voor het derde kwartaal een aangepaste operationele winst van 195 tot 215 miljoen euro, zo bleek dinsdag. Dit was vorig jaar in dezelfde periode nog 241 miljoen euro. Claassen ging uit van 302 miljoen euro, wat iets meer is dan de 293 miljoen euro waarop de analistenconsensus rekent.

"Het is duidelijk dat onze taxatie en de consensus substantieel omlaag moeten", aldus Claassen.

Degroof besloot om het Houden advies en het koersdoel in heroverweging te nemen.

Het aandeel AkzoNobel daalt dinsdag op een groen Damrak 0,1 procent naar 56,80 euro.

Correctie: om in eerste zin ING te veranderen in Degroof Petercam 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Bonost
1
Er is in de Covid jaren best wel veel geklust. Natuurlijk krijg je dan een terugslag te verwerken. We blijven niet aan de gang met klussen. Tijd dat de renovatie weer grote klussen gaat uitvoeren, maar ja toen kregen we dus de 10% inflatie.
tmaster
0
De laatste advies wijzging van Degroof petercam was in juli 2022 toen men HOUDEN advies gaf en het koersdoel omlaag zette van 83 naar 73 euro. Fijn advies was dat toen aangezien we nu op 56 staan. Dat had dus achteraf een sell moeten zijn, Dan hadden zij van mij credits gekregen.
Dus toen op 73 houden (koers stond toen al iets rond de 70 btw)maar ben benieuw nu we al op 56 staan of ze dan met een rijkelijk laten SELL komen. Ik denk juist dat je nu contrair moet gaan handelen. Winstwaarschuwingen gehad. koers is al gezakt van 108 naar 56 en we staan ook bijna op een belangrijke meerjaren steun. Ik zou dus nu eerder wat gaan kopen dan verkopen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront