Video: Nederlandse woningmarkt kan alleen maar dalen

Door ABM Financial News op 22 september 2022 16:15 | Views: 4.854

Video: Nederlandse woningmarkt kan alleen maar dalen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse woningmarkt gaat corrigeren. Dit verwacht vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld International.

Na de renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve worden Amerikaanse staatsobligaties steeds interessanter. "Zeker als je positief bent over de dollar." Aandelen worden door dit alternatief juist minder interessant, beoogt Van Eerden voor de camera van ABM Financial News. 

Grote problemen voorziet Van Eerden op de huizenmarkt, waar de hypotheekrente fors is gestegen.

"Combineer dat met de hoge energieprijzen en dan kan naar mijn mening de woningmarkt maar één beweging maken, en dat is een beweging naar beneden."

Klik hier voor: Nederlandse woningmarkt kan alleen maar dalen

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Kaviaar
0
Er is een te groot tekort aan woningen. De huizenprijzen zullen niet extreem meer stijgen, maar goedkoper zullen ze niet worden. Alleen als er een overschot van woningen zou zijn, dan pas dalen de huizenprijzen. Er is geen overschot, dus gaan de huizenprijzen ook niet dalen.
jan de vakman
1
Als huizen voor de massa onbetaalbaar worden, dan gaan de prijzen natuurlijk fors dalen, overbieden is al verdwenen, dicht bij ons in de buurt is de vraagprijs voor een dure bungalow al 1,5 ton gedaald, een vriend heeft de vraagprijs van zijn hoekwoning al 75000€ laten dalen, een halfjaar geleden zouden ze wegvliegen, nu durft niemand!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront