Deutsche Bank ziet marktherstel bij milde recessie

Door ABM Financial News op 14 september 2022 12:10 | Views: 6.699

Deutsche Bank ziet marktherstel bij milde recessie
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank houdt er rekening mee dat de aandelenmarkten nog verder gaan dalen, maar voorziet ook dat ze weer kunnen herstellen zodra de markt gelooft dat de recessie zal meevallen.

Op de korte termijn zullen de economische onzekerheden de markten volatiel houden, omdat zowel de Verenigde Staten als Europa een periode van economische krimp te wachten staat.  

"Maar als markten beginnen te geloven dat deze recessies waarschijnlijk mild, van korte duur en halverwege 2023 ruimschoots achter de rug zullen zijn, dan zullen mogelijke verdere marktdalingen in de komende maanden uiteindelijk worden gevolgd door marktwinsten", aldus chief investment officer Christian Nolting. En markten lopen doorgaans op verwacht economisch herstel vooruit.

"Met herstel aan de horizon voorspellen we winstgroei met percentages in de lage enkele cijfers in de meeste ontwikkelde aandelenmarkten gedurende de komende twaalf maanden. Voor opkomende markten verwachten we lagere maar nog altijd positieve rendementen", aldus Nolting.

Vooralsnog is er veel onzeker, dat niet te vangen is in een enkel narratief dat beleggers kan vertellen wanneer ze moeten handelen. "Er blijven veel vragen over de Amerikaanse consument, de afhankelijkheid van Europa van energie, het succes van de economische heropening van China en mogelijke toekomstige inflatiepaden."

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
J.Inv.
1
Gouden tijd voor de winterrally
1
Het wordt een extreem zware recessie net zoals in de jaren 30.

Het advies is stop met beleggen en ga sparen.

Binnenkort stort het hele kaartenhuis in elkaar.
objectief
0
quote:

EURO DOLLAR schreef op 14 september 2022 13:39:

Sjonge! Ze hebben het niet door!
wat niet door? dat de Euro zwakker is geworden.
jan de vakman
1
Die recessie wordt alleen mild als de olieprijzen dalen naar60$ en het gas halveert, dat zie ik zomaar niet gebeuren, ruim boven de 100$ zal veel waarschijnlijker zijn!!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront