Deutsche Bank verhoogt koersdoel Heineken

Door ABM Financial News op 12 september 2022 10:00 | Views: 3.519

Deutsche Bank verhoogt koersdoel Heineken
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank denkt dat Heineken aanzienlijk meer kan gaan investeren in reclame en promotie, op basis van de kostenbesparingen die het bedrijf heeft aangekondigd, en verhoogde het koersdoel van 114,00 naar 116,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Ook kan het EBIT-resultaat aanzienlijk hoger uitvallen dan de huidige consensusverwachting, denkt Deutsche. 

Als Heineken slechts een kwart van de 2 miljard aan kostenbesparingen zou herinvesteren, zou het budget voor reclame en promotie met 25 procent omhoog kunnen.  

Deutsche Bank ziet daarom Heineken als een kwaliteitsaandeel dat aantrekkelijk is gewaardeerd met ruimte voor een groter reclamebudget en beter dan verwachte resultaten.

Het aandeel Heineken noteerde maandag 1,2 procent hoger op 92,56 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
silverbullet
0
Wat een beredenering van Deutsche Bank alsof Heineken een onbekend product is?, sterker nog Heineken geeft al een vermogen uit om zijn bier te promoten met name de 0.0 Alcohol advertenties
Maxor
0
Heineken is meer dan alleen het merk Heineken. De analist die deze sector doet bij DB weet heel goed waar hij het over heeft. Er zijn landen waar Heineken met andere merken zit maar bijna geen reclame maken omdat het toch al niet aan te slepen is. Extra reclame is meer omzet maar dan zal de productie capaciteit ook opgeschroefd moeten worden. Een smet de potentie maar energie en supply chain blijft een zorg al kan Heineken de eerste redelijk goed doorprijzen naar de markt.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront