Leidende indicatoren VS dalen opnieuw

Door ABM Financial News op 18 augustus 2022 16:06 | Views: 2.892

Leidende indicatoren VS dalen opnieuw
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie zijn in juli opnieuw gedaald. Dit meldde The Conference Board donderdag.

De Leading Economic Index daalde met 0,4 procent en kwam uit op 116,6. De eerder gemelde daling van 0,8 procent in juni werd bijgesteld naar een afname met 0,7 procent.

"De Amerikaanse LEI daalde in juli voor de vijfde achtereenvolgende maand, wat erop wijst dat de recessierisico's op korte termijn toenemen", zei Ataman Ozyildirim van The Conference Board in een toelichting. Het onderzoeksbureau verwacht een korte, milde recessie tegen het eind van het jaar of begin 2023.

De LEI index is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komende halfjaar weergeeft.

De hoofdindicator is opgebouwd uit het gewogen gemiddelde van verschillende deelindicatoren, zoals het consumentenvertrouwen, het gemiddelde van de gewerkte uren in de industrie en aandelenprijzen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.