Update: Meevallende winst Shell

Door ABM Financial News op 28 juli 2022 10:44 | Views: 21.147

Update: Meevallende winst Shell
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Shell heeft in het tweede kwartaal van 2022 de winst flink zien stijgen en zelfs nog iets harder dan analisten hadden verwacht. Dit bleek donderdag uit cijfers van de energiereus.

"Een sterke prestatie in een turbulente markt, zei CEO Ben van Beurden in een toelichting.

In het afgelopen kwartaal verdiende Shell op aangepaste basis 11,5 miljard dollar. Dat was meer dan de 11,0 miljard dollar die analisten hadden voorzien. In het tweede kwartaal van 2021 boekte de energiereus een winst van 5,5 miljard dollar en in de eerste drie maanden van dit jaar was dit 9,1 miljard dollar.

Aan de winst droeg de tak Integrated Gas 3,8 miljard dollar bij. De divisie Upstream leverde 4,9 miljard dollar op. De gemiddelde analistenverwachting was dat bij de tak Integrated Gas de winst in het tweede kwartaal uitkwam op 3,9 miljard dollar. Voor de divisie Upstream werd een winst voorzien van 4,4 miljard dollar.

Chemicals & Products was goed voor een winst van 2,0 miljard dollar, waar analisten hadden gerekend op 1,8 miljard dollar. De tak Renewables ging van een klein verlies naar een winst van 0,7 miljard dollar.

De operationele vrije kasstroom van Shell kwam in het tweede kwartaal uit op 18,7 miljard dollar, tegenover 12,6 miljard dollar vorig jaar. Door de analisten werd dit ingeschat op 13,6 miljard dollar. 

De schuld bedroeg eind maart 48,5 miljard dollar en daalde in drie maanden naar 46,4 miljard dollar. Aan het einde van het tweede kwartaal was de gearing 19,3 procent, tegen 21,3 procent eind maart.

Het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 8,5 miljard dollar is inmiddels afgerond. Shell kondigde aan voor nog eens 6 miljard dollar aan eigen aandelen te gaan inkopen. Die moeten voor het volgende kwartaalrapport zijn ingekocht.

Daarnaast keert Shell een kwartaaldividend uit van 0,25 dollar per aandeel.

"Ik denk dat onze aandelen erg ondergewaardeerd zijn, en daarom moeten we meer teruggeven aan aandeelhouders", citeerde Reuters onlangs CEO Ben van Beurden van Shell.

Van Beurden zei toen dat het management aan het onderzoeken is of een uitkering van 20 tot 30 procent van de operationele kasstroom "het juiste bedrag is voor de huidige situatie." 

Donderdag liet Shell weten dat op basis van de huidige vooruitzichten de board akkoord is gegaan om de uitkering boven de 30 procent te houden.

Het aandeel Shell stijgt donderdag een procent.

Update: om meer informatie en koers toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
jan de vakman
2
Schitterende cijfers, alleen wel jammer dat het kw dividend niet verhoogt is, ja in feite verlaagd, want door die 8,5 miljard eigen aandelen inkoop, zou je de buit met minder aandeelhouders moeten delen, jammer shelletje, want nu zie je in de praktijk, dat je als trouwe aandeelhouder geen mallemoer aan die eigen aandelen inkoop hebt, dat is alleen voor de 1 dagsvliegen, denk een volgende kw aub aan je gouwe ouwe trouwe aandeelhoudertjes, dat hebben zij zeker verdiend!!
Doordenker
2
Zouden de de duur betaalde bonusgraaiers en het bestuur van het ABP nu inzien dat het een must is en een verplichting naar de deelnemers van het ABP om Shell in portefeuille te hebben en te houden. Dan kunnen ze die morsige 2.39% weer na een fatsoenlijker percentage ophogen. Schande om Shell af te doen als milieu-onvriendelijk met grootse investeringen in groene en circulaire energie !
GrandmasterC
0
Die aandeleninkoop is zonde van het geld, geef liever meer dividend en los de schulden nog wat verder af.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront