Degroof Petercam haalt Flow Traders van kooplijst

Door ABM Financial News op 25 juli 2022 10:29 | Views: 6.531

Degroof Petercam haalt Flow Traders van kooplijst
Beeld: Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het advies voor Flow Traders verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel ging van 38,00 naar 24,00 euro. Dit bleek maandag uit een rapport van analist Michael Roeg.

Flow Traders opende recent de boeken over het tweede kwartaal. Roeg sprak van "gezonde volumes en volatiliteit", maar de revenue capture, ofwel de handelsmarge, viel de analist tegen. In de Amerika’s stond deze op 0,8 basispunten en daarmee voor het vierde kwartaal op rij onder de 1. Roeg denkt dat dit wellicht een structurele gang van zaken is.

In Europa was de handelsmarge met 2,6 basispunten beter dan in de Amerika's, maar dit viel toch tegen. Roeg had gerekend op 3,2 basispunten en de consensus zat zelfs op 3,4 punten. Met de volatiliteit die er in de markt was, noemt Roeg de 2,6 punten een tegenvaller. Kortom de marge viel tegen, ondanks een goede volatiliteit.

Roeg heeft daarom minder vertrouwen gekregen in een belegging in Flow Traders en haalde het aandeel van de kooplijst. De taxatie voor de aangepaste winst per aandeel voor dit jaar ging met 6 procent omlaag en voor 2023 en 2024 zelfs met 19 en 16 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Mr sponge
0
Wat een flut analist.
Adviseren op basis van de achteruitkijkspiegel.
En gewoon 30% van het koersdoel afhalen. Zonder echt nieuws. Hij komt niet verder dan dat de handelsmarge tegenvalt en dat dat mogelijk toch structureel is... Maar een inderbouwing waar dat uit blijkt? Waarom denkt hij dat?
Toch een goed betaalde baan. En dan dit soort werk afleveren... pffff
Mafferick
3
Flowtraders had dit kwartaal gewoon moeten presteren , hele basis valt weg nu resultaten zo slecht zijn met deze bewegingen en omstandigheden . In podcasts zegt iedereen ‘ ja maar gaat om echte uitschieters ‘ dat was echter niet het verhaal . Positie bijna volledig verkocht …
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront