'Sterke orderinstroom ASML'

Door ABM Financial News op 20 juli 2022 09:37 | Views: 6.597

'Sterke orderinstroom ASML'
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft een sterke orderinstroom laten zien in het tweede kwartaal, maar problemen in de aanvoerketen beperken de omzetgroei dit jaar. Dit concludeerde analist Marc Hesselink van ING woensdag.

Verder zag de analist de resultaten in het tweede kwartaal iets hoger uitvallen dan verwacht.

ASML zal versneld systemen afleveren bij klanten en daar vervolgens testen. Hierdoor verschuift 2,8 miljard euro aan omzet op naar 2023. Reden dat ASML dit jaar niet op 20 maar op 10 procent omzetgroei rekent. "De onderliggende groei blijft onveranderd op 25 procent", aldus Hesselink.

En de winstgevendheid lijdt onder deze lagere omzetgroei in combinatie met de inflatie. ING voorziet dat de analistenconsensus voor de EBIT in 2022 met circa een kwart omlaag moet.

ING heeft een koopadvies op ASML met een koersdoel van 800,00 euro. Het aandeel daalt woensdag 1,3 procent naar 478,70 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Birdy
0
Ik denk dat ING het goed ziet met een koersdoel van 800 Euro.

De komende jaren is "the sky the limit" voor ASML. Geen reden tot negativiteit. Tenzij ze aan hun eigen succes ten onder gaan, maar dat zie ik niet gebeuren.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.