Winst Goldman Sachs halveert

Door ABM Financial News op 18 juli 2022 13:50 | Views: 6.587

Winst Goldman Sachs halveert
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft in het tweede kwartaal de winst per aandeel zien halveren terwijl de inkomsten met bijna een kwartaal daalden, maar de Amerikaanse zakenbank deed het daarmee toch nog beter dan verwacht. Dat bleek maandag bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

Goldman Sachs boekte een winst per aandeel van 7,73 dollar, wat 49 procent minder was dan een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden vooraf gemiddeld een winst per aandeel van 6,56 dollar voorspeld.

De inkomsten daalden met 23 procent tot 11,86 miljard dollar. Hier rekenden analisten op 10,78 miljard.

Bij Investment Banking daalden de inkomsten met 41 procent tot 2,14 miljard dollar, maar de divisie Global Markets deed het juist beter, met een omzetgroei van 32 procent, tot 6,47 miljard dollar. Dit was ruim een miljard dollar meer dan de analistenconsensus.

Ook de inkomsten uit het begeleiden van plaatsingen van aandelen en obligaties lieten groei zien en overtroffen de verwachtingen.

Het kwartaaldividend werd verhoogd met 25 procent tot 2,50 dollar. Het aandeel stijgt 3,5 procent in de handel voorbeurs.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront