Beursblik: opnieuw verlies voor TomTom verwacht

Door ABM Financial News op 12 juli 2022 14:03 | Views: 3.236

Beursblik: opnieuw verlies voor TomTom verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) TomTom is in het tweede kwartaal vermoedelijk opnieuw in de rode cijfers gedoken, hoewel het verlies wel lijkt te stabiliseren ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar. Dat is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van de navigatiespecialist.

De analisten rekenen op een kwartaalomzet van 130 miljoen euro. Daaraan zou Location Technology 106 miljoen euro bijdragen. De consumententak was afgelopen kwartaal vermoedelijk goed voor 24 miljoen euro omzet.

Verder voorzien de analisten een negatief bedrijfsresultaat (EBIT) van 20 miljoen euro. Netto leed TomTom vermoedelijk ook 20 miljoen euro verlies.

In de eerste drie maanden van 2022 behaalde TomTom een omzet van 128,4 miljoen euro, een negatieve EBIT van 19,8 miljoen euro en een verlies onder de streep van 21,5 miljoen euro.

In het tweede kwartaal van 2021 behaalde TomTom een omzet van 133 miljoen euro, met een negatieve EBIT van 21,1 miljoen euro en een nettoverlies van 23,6 miljoen euro.

Met een verwachte vrije kasstroom van 11 miljoen euro negatief had TomTom eind juni 2022 naar verwachting 309 miljoen euro in kas.

Verwachtingen

Voor heel dit jaar rekent TomTom nog altijd op een omzet van 470 tot 510 miljoen euro, wat in 2023 zou moeten stijgen naar 500 tot 550 miljoen euro. Daar moet Location Technology dit jaar 380 tot 420 miljoen euro aan bijdragen en volgend jaar 425 tot 475 miljoen euro.

Analisten rekenen gemiddeld op 501 miljoen euro omzet dit jaar en 528 miljoen euro volgend jaar. Dit jaar zal TomTom volgens de consensus een nettoverlies lijden van 91 miljoen en van 43 miljoen euro volgend jaar.

Voor dit jaar rekent TomTom nog steeds op een negatieve vrije kasstroom van 23 miljoen met een negatieve marge van circa 5 procent van de omzet. Analisten gaan uit van een negatieve kasstroom van 32 miljoen euro, met een negatieve marge van 6 procent.

Voor volgend jaar rekent TomTom op een positieve marge op de vrije kasstroom van minimaal 5 procent. Analisten gaan uit van 4 procent.

TomTom opent vrijdag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteerde dinsdagmiddag bijna een procent lager op 7,43 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront