Deutsche Bank rekent op outlookverlaging Philips

Door ABM Financial News op 5 juli 2022 08:42 | Views: 4.400

Deutsche Bank rekent op outlookverlaging Philips

(ABM FN-Dow Jones) Philips blijft last ondervinden van tegenwind en zal de outlook gaan verlagen. Dit verwacht Deutsche Bank dinsdag in een vooruitblik op de cijferrapportage van Philips op 25 juli. 

De analisten verwachten een "zwak kwartaal" met een autonome omzetdaling van 6 procent op jaarbasis en een terugval van de aangepaste EBITA met zelfs 38 procent. De marge daalt volgens Deutsche met 4,7 procentpunt naar 7,9 procent.

De aanhoudende verstoringen in de mondiale aanvoerketen, lockdowns in China en terugroepactie's van de slaapapneu-apparaten van Philips liggen hieraan ten grondslag, aldus Deutsche Bank. Het koersdoel ging dinsdag nog eens omlaag van 25,00 naar 24,00 euro, met een onveranderd Houden advies.

Het aandeel Philips sloot maandag op 20,14 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.