ING verlaat Filippijnse retailmarkt

Door ABM Financial News op 24 juni 2022 12:08 | Views: 4.919

ING verlaat Filippijnse retailmarkt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING is van plan de retailmarkt in de Filippijnen voor eind 2022 te verlaten, maar zal wel blijven investeren in zijn wholesaletak in het land. Dit meldde de bank vrijdag op de eigen website.

De onzekere wereldwijde macro-situatie is voor de bank reden om de retailactiviteiten in de Filippijnen te staken. Het land zou fungeren als springplank naar andere Aziatische landen. 

"ING zal blijven investeren in de groei van ons wholesalebankbedrijf om onze positie in het land te versterken, en we hebben plannen om onze focus op duurzame financiering te vergroten", lichtte de bank toe.

In de Filipijnen heeft ING circa 120 werknemers.

In het afgelopen jaar trok ING zich al uit meer landen terug, maar de zakelijke activiteiten werden meestal wel voortgezet.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront