Groei Amerikaanse economie valt flink terug

Door ABM Financial News op 23 juni 2022 15:53 | Views: 8.289

Groei Amerikaanse economie valt flink terug
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de dienstensector in de Verenigde Staten is in juni sterker dan verwacht vertraagd en ook in de industrie nam de groei aanzienlijk af. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers van S&P Global.

De voorlopige inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde van 53,4 tot 51,6. Hier was gerekend op een cijfer van 53,3.

De inkoopmanagersindex voor de industrie verslechterde van 57,0 naar 52,4. Hier was gerekend op een veel kleinere daling tot 56,0.

De samengestelde inkoopmanagersindex daalde zo van 53,6 in mei naar 51,2 in juni, en daarmee naar de laagste stand in vijf maanden.

"De groei is scherp afgenomen", zag econoom Chris Williamson van Markit. En de vooruitzichten zijn volgens hem ook niet gunstig. In het derde kwartaal zou de Amerikaanse economie wel eens kunnen krimpen, denkt hij, nu de vraag naar goederen en diensten in juni stevig daalde. 

Een indexstand groter dan 50 wijst wel op groei, waar minder dan 50 krimp betekent.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
Remykat
0
jan de vakman
0
De financials sorteren al voor op snel terugkerende rente verlagingen, om de boel enigszins aan de gang te houden, bij ons is de situatie nog veel gekker, behalve de particuliere schulden!!
Bonost
0
quote:

DerksVisie schreef op 23 juni 2022 16:20:

"Wij verwachten geen stagflatie in Europa" aldus madame Chanel.
Klopt, we hebben ook geen hoge werkloosheid.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront