Transavia schrapt 240 vluchten

Door ABM Financial News op 22 juni 2022 14:50 | Views: 3.249

Transavia schrapt 240 vluchten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij Transavia zal tussen 7 juli en 14 augustus 240 vluchten schrappen. Dit maakte het onderdeel van Air France-KLM woensdag bekend.

Reden voor deze ingrepen is het tekort aan personeel op Schiphol deze zomer en de verplichte reductie in capaciteit voor de luchtvaartmaatschappijen.

Aan circa 70 procent van de betrokken passagiers kan volgens Transavia een alternatieve vlucht worden aangeboden. Als dit niet lukt, wordt voorzien in teruggave van de ticketkosten of is uitstel mogelijk.

Half juli, als bekend wordt hoeveel capaciteit Transavia moet opgeven tot eind augustus, informeert de maatschappij de passagiers die tussen 15 en 28 augustus vliegen.

Mogelijk zijn er ook voor de eerste twee weken van augustus extra annuleringen nodig. Transavia heeft besloten ook al voor een deel van augustus haar capaciteit te reduceren zodat meer passagiers duidelijkheid krijgen over wel of niet doorgaan van hun geboekte reis.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
objectief
0
quote:

jan de vakman schreef op 22 juni 2022 15:37:

Leve ons klimaat, ga maar heerlijk fietsen naar spanje!!
Slimme gasten in Den Haag; de burgers zoveel mogelijk van de natuur in Nederland laten genieten en alhier hun vakantiegeld uitgeven.
Cloverleaf
0
quote:

jan de vakman schreef op 22 juni 2022 15:37:

Leve ons klimaat, ga maar heerlijk fietsen naar spanje!!
Ga maar eens rekenen; uitstoot 1 vliegtuig vs uitstoot 50 auto’s naar Spanje. Dag klimaat dus.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront