Olieprijs stijgt

Door ABM Financial News op 21 juni 2022 21:45 | Views: 3.978

Olieprijs stijgt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag hoger gesloten, deels opverend na de sterke daling van vorige week, omdat krap wereldwijd aanbod van olie weer de aandacht krijgt na een lang weekend voor handelaren in de Verenigde Staten.

Een future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot dinsdag 1,0 procent hoger op 110,65 dollar. Brent-olie noteerde 0,4 procent hoger op 114,52 dollar.

Maandag waren de Amerikaanse markten gesloten voor een feestdag.

"De oliemarkt blijft op de korte termijn te krap en toenemende verwachtingen van hardere sancties tegen Russische olie zouden de vraag hier bijzonder sterk houden", zei Edward Moya van OANDA.

Vorige week stond de olieprijs op het hoogste niveau in bijna drie maanden, maar daalde toen na renteverhogingen door de Federal Reserve en andere centrale banken. Die riepen zorgen op over een mogelijke recessie, wat leidde tot een sterke verkoopgolf van aandelen en andere beleggingen.

Dinsdag veerden de aandelenbeurzen op Wall Street weer op.
Maandag bleek dat China aanzienlijk meer Russische olie importeerde in mei. De olieprijs steeg daarop. 

"De grote kortingen op Russische olie zijn duidelijk te aanlokkelijk voor Chinese kopers. In theorie zou de mondiale markt makkelijker de Europese boycot tegen Russische olie die over zee wordt aangevoerd moeten kunnen opvangen, als er meer overschot aan Russisch olie naar China en India vloeit", stelde Warren Patterson van ING. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.