Wall Street koerst af op hogere opening

Door ABM Financial News op 17 juni 2022 14:37 | Views: 3.246

Wall Street koerst af op hogere opening
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,0 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten licht te herstellen van de forse verliezen een dag eerder, hoewel de winsten waarschijnlijk beperkt zullen zijn vanwege de aanhoudende zorgen over een wereldwijde economische terugval.

Wall Street kreeg donderdag een flinke klap te verwerken, waarbij de Dow Industrial voor het eerst sinds januari 2021 onder de 30.000 punten kwam, terwijl de Nasdaq 4 procent verloor, aangezien koersgevoelige technologieaandelen fors verloren.

"Ik denk dat dit het besef is dat we echt op een recessie afstevenen. Ik weet niet zeker of dat tot nu toe echt tot de geest van de markt was doorgesijpeld", zei marktanalist Altaf Kassam van State Street Global Advisors.

De euro/dollar noteerde op 1,0494. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0522 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0547 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,6 procent lager.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de VS een tweetal publicaties geagendeerd: industriële productiecijfers en de leidende indicatoren van mei.

Bedrijfsnieuws

Adobe noteerde voorbeurs 4,2 procent lager. Het softwarebedrijf heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar een recordomzet behaald, dankzij een sterke vraag naar clouddiensten, maar de outlook werd neerwaarts aangepast.

Amazon steeg 1,2 procent. Het concern meldde het jaarlijkse Prime Day-verkoopevenement dit jaar op 12 en 13 juli te organiseren.

Transportminister Pete Buttigieg heeft er bij CEO's van luchtvaartmaatschappijen tijdens een virtuele bijeenkomt op aangedrongen dat hij wil dat de zomeractiviteiten soepel verlopen. Hij drong er bij luchtvaartmaatschappijen op aan om gedetailleerde voorbereidingen te treffen. Buttigieg doet zijn oproep op een moment waarop luchtvaartmaatschappijen en luchthavens wereldwijd moeite hebben met het opschalen van de activiteiten, nadat de sector vrijwel stil viel op het hoogtepunt van de coronacrisis.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 3,3 procent hoger op 3.666,77 punten. De Dow Jones index eindigde 2,4 procent in het rood op 29.927,07 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 4,1 procent tot 10.646,10 punten.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront