Optieovereenkomst tussen UMG en Tencent aangepast

Door ABM Financial News op 16 juni 2022 18:29 | Views: 3.464

Optieovereenkomst tussen UMG en Tencent aangepast
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Universal Music Group heeft zijn Greater China Option Agreement aangepast, een optieovereenkomst tussen UMG's dochter Universal International Music en Tencent Music Entertainment. Dit meldde UMG donderdag nabeurs.

In de oorspronkelijke overeenkomst had TME een optie om tot 25 procent, maar niet minder dan 20 procent van het aandelenkapitaal te verwerven van de houdstermaatschappij die de activiteiten van UIM in Groot-China controleert. Dit is Greater China HoldCo.

Volgens de gewijzigde optieovereenkomst voor Groot-China heeft Tencent Holdings de optie om tot 12,5 procent, maar niet minder dan 10 procent van het aandelenkapitaal van Greater China HoldCo te verwerven. 

Vanaf de datum van de nieuwe overeenkomst heeft Tencent 24 maanden de tijd om zijn optie uit te oefenen. Tot op heden is dit niet gebeurd.

Elke aankoop van de aandelen van Greater China HoldCo is onder meer afhankelijk van de noodzakelijke goedkeuringen van relevante overheidsinstanties, aldus UMG.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.