Berenberg verhoogt koersdoel Shell

Door ABM Financial News op 13 juni 2022 07:27 | Views: 14.320

Berenberg verhoogt koersdoel Shell
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Shell verhoogd van 32,50 naar 33,00 euro en handhaafde het koopadvies. Dit bleek uit een sectorrapport van de zakenbank.

De analisten van Berenberg zijn vooral te spreken over de winstgevendheid van de geïntegreerde gasdivisie. Ook is deze het belangrijkst voor de kasstroom op dit moment. 

Daarbij zullen er bij Shell in de komende jaren interessante winstgevende projecten voor LNG en in Brazilië operationeel worden, aldus Berenberg.

En nu de balans weer op orde is en de schulden verlaagd, kan het dividend jaarlijks met 4 procent omhoog en wordt 20 tot 30 procent van de operationele vrije kasstroom door Shell uitgekeerd aan aandeelhouders in de vorm van dividend en de inkoop van eigen aandelen.

Het aandeel Shell sloot vrijdag op 27,38 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.