Azerion ziet resultaten verdubbelen

Door ABM Financial News op 31 mei 2022 08:05 | Views: 3.686

Azerion ziet resultaten verdubbelen
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) Azerion heeft in het eerste kwartaal van dit jaar zowel de omzet als aangepaste EBITDA ruimschoots zien verdubbelen. Dit maakte het digitale entertainment- en mediabedrijf dinsdagochtend bekend.

De omzet verdubbelde op jaarbasis ruimschoots tot 94 miljoen euro, vooral dankzij een sterke groei bij Platform. De aangepaste EBITDA steeg met 118 procent tot bijna 6 miljoen euro, waarbij Azerion profiteerde van het Premium Games-segment.

De brutowinst trok ook flink aan van 15 tot 32,8 miljoen euro, maar het operationeel verlies nam ook toe, van 3,1 tot 12,1 miljoen euro.

Azerion breidde in het afgelopen kwartaal zijn samenwerking met de Franse speluitgever Ubisoft uit met de toevoeging van tien exclusieve games aan het assortiment. Ook rondde het bedrijf de integratie van Habbo Avatars af.

Azerion blijft ervan overtuigd dat een omzet van minimaal 450 miljoen euro dit jaar haalbaar is.

De operationele kasstroom bedroeg 6,5 miljoen euro. De schulden bedroegen 185 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.