'Overnameprooi Microsoft biedt kansen voor beleggers'

Door ABM Financial News op 24 mei 2022 14:28 | Views: 13.295

'Overnameprooi Microsoft biedt kansen voor beleggers'

(ABM FN-Dow Jones) In een beurs die er dit jaar "vreselijk slecht" bij ligt, is het zoeken naar kansen, en overnames bieden dit wellicht. Dit zegt Erik Mauritz, Hoofd Beleggersdesk van IEX.

Inspelen op de mogelijke overname van Twitter door Elon Musk brengt veel risico met zich mee, aldus Mauritz. IEX gaat er vanuit dat de overname uiteindelijk wel doorgaat, maar het is zeer onzeker geworden. Het zal in ieder geval tegen een lagere prijs zijn dan de 54,20 dollar per aandeel die nu op tafel ligt.

Aantrekkelijker is daarom volgens Mauritz om in te spelen op het overnamebod van Microsoft op Activision Blizzard. Microsoft heeft de cash om die overname te doen en het gamebedrijf past "volledig" in de strategie van Microsoft, vindt hij. 

Ook merkt hij op dat superbelegger Warren Buffett probeert te profiteren van deze deal. De grootste onzekerheid is de toezichthouder, waarschuwt Mauritz. Hoewel Microsoft door de overname van Activision Blizzard slechts de derde game-ontwikkelaar wordt, kan niet worden uitgesloten dat de toezichthouder toch bezwaar maakt.


Klik hier voor: overname Activision Blizzard biedt meer kans op rendement dan bod op Twitter

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront