'Teleurstellende resultaten ABN AMRO'

Door ABM Financial News op 18 mei 2022 09:02 | Views: 13.628

'Teleurstellende resultaten ABN AMRO'
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in het eerste kwartaal teleurstellend gepresteerd. Dit stelde analist Flora Bocahut van Jefferies woensdag.

De nettowinst viel in de eerste drie maanden 15 procent hoger uit dan de analistenconsensus, maar de winst voor belastingen "was maar 4 procent" hoger dan voorzien. De nettorentebaten waren conform verwachting, voegde zij toe. Maar vooral de kosten vielen tegen.

De operationele kosten van de banken gingen van 1,84 naar 1,51 miljard euro, waar de consensus mikte op 1,38 miljard euro. 

ABN AMRO maakte meer kosten voor regelgeving en er werd een extra voorziening van 50 miljoen euro getroffen voor het bestrijden van witwassen. Maar ook als hiervoor wordt gecorrigeerd vielen de kosten volgens Bocahut flink tegen.

Dat de winst toch meeviel, is volgens de analist te danken aan het veel lagere bedrag dat ABN AMRO in de stroppenpot moest stoppen. Er ging 62 miljoen euro in deze pot, terwijl vooraf was gerekend op bijna het dubbele.

ABN AMRO wil in 2024 nog altijd minder dan 4,7 miljard euro aan kosten maken. De analistenconsensus zit nog op 4,8 miljard euro, benadrukte Bocahut.

Verder denkt de analist dat ABN AMRO niet voor de publicatie van de jaarcijfers met een extra beloning voor de aandeelhouder komt, ondanks dat de bank overtollig kapitaal heeft. Eerder deze maand rondde ABN AMRO een inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 500 miljoen euro af.

Jefferies heeft een Houden advies op ABN AMRO met een koersdoel van 13,00 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Red_
0
Kun je nagaan als ze de stroppenpot beetje realistisch hadden gevuld. Dan was het helemaal janken geweest.
Demir
0
[Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk, over dit topic, te reageren, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.