SBM Offshore handhaaft outlook

Door ABM Financial News op 12 mei 2022 07:30 | Views: 4.882

SBM Offshore handhaaft outlook
Beeld: SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in de eerste drie maanden van dit jaar de onderliggende omzet scherp zien stijgen en handhaafde de outlook voor het gehele boekjaar. Dit kwam donderdag naar voren uit de kwartaalupdate van de oliedienstverlener.

"Ondanks de uitdagende marktomstandigheden handhaven we, na de prestaties van SBM Offshore in het eerste kwartaal van 2022, onze verwachtingen voor het hele jaar", aldus topman Bruno Chabas in een toelichting.

"We blijven ons aanpassen aan de gevolgen van de pandemie plus nu de toegenomen druk op de wereldwijde toeleveringsketen als gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. De marge verwachting van onze Turnkey-portefeuille blijft robuust", voegde Chabas toe. 

De verwachting voor de omzet voor 2022 volgens de directionele omzetmethode blijft gehandhaafd op ruim 3,1 miljard dollar, waarvan ongeveer 1,6 miljard dollar voor rekening moet komen van Lease and Operate en meer dan 1,5 miljard dollar voor Turnkey. 

De oliedienstverlener rekent daarnaast nog steeds op een EBITDA van ongeveer 900 miljoen dollar.  

Eerste kwartaal

De onderliggende omzet steeg in het eerste kwartaal met 81 procent naar 970 miljoen dollar, waarbij de divisie Turnkey dankzij de oplevering van onder meer het drijvende productieplatform Liza Unity een stijging van 269 procent presenteerde. 

De nettoschuld daalde van 5,4 miljard dollar aan het eind van 2021 naar 5,1 miljard dollar op 31 maart van dit jaar. 

SBM Offshore keert over 2021 een dividend uit van 1 dollar per aandeel. Hier werd op de jaarvergadering van 6 april al toestemming voor gegeven. 

Het aandeel SBM Offshore sloot woensdag op een groen Damrak ruim 2 procent hoger op 13,77 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.