Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Shell

Door ABM Financial News op 6 mei 2022 08:45 | Views: 11.118

Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Shell
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het koersdoel voor Shell verhoogd van 30,00 euro naar 31,00 euro, met een onveranderde koopaanbeveling.

Shell realiseerde in het afgelopen kwartaal een "uitmuntende" operationele vrije kasstroom van 17,1 miljard dollar onderliggend, daarbij geholpen uiteraard door de sterk gestegen olie- en gasprijzen, maar ook de handelstak droeg zijn steentje bij, aldus Kepler. 

Analist Bertrand Hodée berekende dat Shell in de tweede jaarhelft voor 10 miljard dollar eigen aandelen zal inkopen. Inclusief de dividenduitkeringen zal Shell dit jaar voor 26,5 miljard dollar naar aandeelhouders laten terugvloeien. 

De redenen voor de koersdoelverhoging met een euro zijn de snel dalende schuld van Shell en de verlaging van het aantal uitstaande aandelen, als gevolg van het aandeleninkoopprogramma. 

Het aandeel Shell sloot donderdag ruim 2 procent hoger op 26,94 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Katsjinggg
0
de eco extremisten (milieudefensie en andere parasiterende clubjes) hadden de 2 laatste jaren ten onrechte Shell dood verklaard (terwijl ze er gul gif tegen aangooien, en nog steeds)... never sell shell gaat de wijsheid, het is een bedrijf dat noodzakelijk is
jan de vakman
2
Martin schreef gisteren een uitstekend verhaal over de prestaties van shell, maar zijn koersdoel en aanbeveling, waren ronduit heel magertjes, ik denk dat kepler met een veel beter koersdoel en aanbeveling komt, shell is op het ogenblik de enige echte kanshebber op de beurs, nog altijd goedkoop, stijgend, leuk dividend, wat ook nog eens een dubbele duw in de rug krijgt, door de steeds sterkere dollar en ook de kannibalen inkoop van eigen aandelen, dat stuwt de koers en het dividend!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront