Beursblik: meevallende winst ArcelorMittal

Door ABM Financial News op 5 mei 2022 08:52 | Views: 2.810

Beursblik: meevallende winst ArcelorMittal
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in de eerste drie maanden van 2022 meer winst behaald dan voorzien. Dit concludeerde analist Alan Spence van Jefferies donderdag.

De EBITDA van 5,1 miljard dollar lag 14 procent hoger dan de analist had verwacht. Ook was dit 11 procent meer dan de analistenconsensus. De vrije kasstroom van 1,5 miljard dollar was eveneens een meevaller. "Dat zorgde voor een veel betere schuldreductie", concludeerde de bank. De schuld van 3,2 miljard dollar "lag 40 procent onder onze taxaties".

Tevens wees Spence erop dat ArcelorMittal de inkoop van eigen aandelen naar 2 miljard dollar. Dat is iets meer dan de consensus had voorzien, maar wel minder dan waarop Spence had gerekend.

Jefferies heeft een koopadvies op ArcelorMittal met een koersdoel van 44,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.