Fastned ziet omzetgroei versnellen

Door ABM Financial News op 11 april 2022 11:14 | Views: 4.708

Fastned ziet omzetgroei versnellen
Beeld: Fastned

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft in het eerste kwartaal van dit jaar vermoedelijk de omzet uit diens laadpalen zien versnellen. Dit verwacht analist Marc Hesselink van ING in aanloop naar een kwartaalupdate op dinsdag.

ING mikt op een omzetgroei van 247 procent tegen 206 procent in het vierde kwartaal van 2021. Fastned geeft normaal in een kwartaalupdate geen cijfers over de winstgevendheid, maar Hesselink verwacht wel wat inzicht te krijgen in de huidige brutomarges.

In het vierde kwartaal boekte Fastned nog een winst van 36 cent per kilowattuur. ING verwacht voor het eerste kwartaal een vergelijkbare marge van 35 cent.

De prijzen werden in november verhoogd, maar ING zag ook dat de gemiddelde energiekosten verder stegen.

Belangrijker dan de groei op korte termijn noemde Hesselink de plannen rond de uitrol van laadstations. ING verwacht dat Fastned dit jaar 65 nieuwe stations zal openen. Aan het einde van het eerste kwartaal had Fastned volgens ING 167 stations in de pijplijn. Dit brengt het totale aantal stations, zowel in de pijplijn als die operationeel zijn, op 365.

Fastned moet volgens Hesselink de nodige successen boeken in de aanstaande tenders om aan 508 stations te komen die de analist in 2025 prognosticeert.

ING heeft een Houden advies op Fastned met een koersdoel van 55,00 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.