'Sterk eerste kwartaal voor Flow Traders voorzien'

Door ABM Financial News op 1 april 2022 09:22 | Views: 6.558

'Sterk eerste kwartaal voor Flow Traders voorzien'
Beeld: Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) FlowTraders heeft vermoedelijk een sterk eerste kwartaal achter de rug. Dit verwacht analist Martin Price van Jefferies donderdag na een call met de flitshandelaar.

Het commentaar van de flitshandelaar was volgens Price in lijn met uitspraken van sectorgenoten, vooral over de ETP-volumes die tot recordhoogtes stegen en over de toegenomen volatiliteit. Wel zijn de cryptovolumes zwakker, zo verwacht de analist.

Jefferies verhoogde de ramingen voor de handelsinkomsten in het eerste kwartaal van 96 naar 135 miljoen euro. Dit heeft een gunstig effect van 7 procent op de winsttaxatie voor heel 2022. 

De ramingen voor de winst per aandeel in 2023 tot 2024 werden door Jefferies nauwelijks aangepast.

De zakenbank blijft van mening dat Flow goed gepositioneerd is om te profiteren van de structurele groei in de markt voor ETP.

Jeffferies heeft een koopadvies op FlowTraders met een koersdoel van 36,50 euro. Het aandeel Flow steeg vrijdag 2,2 procent naar 31,28 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
MOEdig Voorwaarts
1
Altijd fijn dat ze hun resultaten alvast even delen met de analisten ;-)

Uiteindelijke cijfers komen vaak heel goed overeen met de (gefinetunede) analistentaxaties en dat zou normaal gesproken best opmerkelijk zijn voor een bedrijf met dusdanig volatiele inkomsten.

Een NTI van €135 mln komt ongeveer overeen met de score in Q4 '20 en Q1 '21. Dat was toen goed voor een WPA van €1,41 resp. €1,30. Tegenwoordig ligt het kostenniveau wel een stukje hoger, dus ik zal geen poging doen het exact te pinpointen, maar een eurootje zou er toch nog wel in moeten zitten?

PS

Gisteren nog even met de gedachte gespeeld wat te kopen, uiteindelijk (helaas) van af gezien. Ik wist natuurlijk ook niet dat ze net op dat moment de cijfers alvast aan het doorbellen waren aan het analistencorps. Blijft een opmerkelijke gang van zaken imho.
suske wiet
0
De winsten hoofdzakelijk door de oorlog .
Een duidelijk bewijs dat geld voorrang heeft
W-0803
3
Kijkt u uit met deze partij over het aandeel Flow Traders. Vorig kwartaal riepen ze ook dat er een sterk kwartaal op komst zou zijn. Het aandeel ging -10% ;). www.iex.nl/Nieuws/737732/Jefferies-Fl...
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront