Beursblik: meer groei voor TKH lonkt

Door ABM Financial News op 8 maart 2022 10:12 | Views: 2.641

Beursblik: meer groei voor TKH lonkt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) TKH Group heeft in de tweede helft van 2021 boven verwachting gepresteerd en meer groei lijkt in het vat te zitten. Dit stelden analist Michael Roeg van Degroof Petercam dinsdag in reactie op de jaarcijfers van de onderneming uit Haaksbergen.

Zowel de omzet als de winst vielen hoger uit dan verwacht. Elke divisie behaalde meer winst dan waarop Roeg had gerekend.

Daarbij wees de analist op de sterke orderportefeuille van TKH.

Voor 2022 gaf TKH, zoals verwacht, geen concrete outlook af. Wel liet het bedrijf weten voor dit jaar te rekenen op een verdere autonome omzetgroei en een hoger resultaat in alle segmenten. "Bemoedigend", oordeelde Roeg.

De enige verrassing noemde de analist het ontbreken van een aandeleninkoopprogramma, aangezien de schuldratio maar 0,9 is. "Misschien wil het management wachten op een overnamekandidaat", aldus Roeg.

Degroof denkt de taxaties licht te zullen verhogen en Roeg herhaalt zijn koopadvies en laat het aandeel op de favorietenlijst.

TKH wint dinsdag 5,3 procent op 44,58 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.