Beursblik: UBS haalt KPN van kooplijst

Door ABM Financial News op 21 januari 2022 10:22 | Views: 4.244

Beursblik: UBS haalt KPN van kooplijst
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het advies voor KPN verlaagd van Kopen naar Neutraal bij een ongewijzigd koersdoel van 3,00 euro.

Analisten van de Zwitserse bank blijven positief over KPN in het licht van de aantrekkelijke marktstructuur en het rendement dat aandeelhouders zullen maken dankzij een combinatie van dividend en de inkoop van eigen aandelen. Bovendien blijft er een optie dat private equity-partijen opnieuw geïnteresseerd raken in het Nederlandse telecombedrijf.

Desondanks zullen de kostenbesparingen waarschijnlijk meer richting 2023 worden gerealiseerd, terwijl de conclusie van het onderzoek naar de toegangsregulering met betrekking tot telecomnetwerken aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar wordt verwacht. 

"Het ontbreekt aan aanjagers op korte termijn voor het aandeel KPN", concludeerde UBS.

Het aandeel KPN koerste vrijdagochtend 0,9 procent lager op 2,82 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
jan de vakman
0
Bij kpn gaat het langzaam, maar zeker omhoog, het bedrijf zet goede stappen en de omstandigheden helpen een handje!!
Marnix de Munck
0
Zeker wanneer je kijkt naar de uitrol van glasvezel door heel Nederland. Hier een mooi plaatje van de uitrol van het glasvezelnetwerk van 2011 tot en met 2021: www.internetvergelijk.nl/blog/wat-is-...
Al verwacht ik dat de overige providers ook niet stilzitten. Ziggo zou bijvoorbeeld ook nog massaal kunnen investeren om het stukje van de wijkkast naar de woningen van coax om te zetten naar glasvezel.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.