Fed onderzoekt mogelijkheid digitale dollar

Door ABM Financial News op 20 januari 2022 20:29 | Views: 5.204

Fed onderzoekt mogelijkheid digitale dollar
Beeld: Federal Reserve

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve onderzoekt de mogelijke voordelen en risico's van een digitale Amerikaanse munt. Dit bleek donderdag uit een langverwacht rapport.

Beleidsmakers van de centrale bank zijn verdeeld over de kwestie waardoor het onwaarschijnlijk is dat er spoedig een besluit volgt om een digitale dollar te creëren. Anders dan private cryptovaluta zoals bitcoin, zou een Fed-variant uitgegeven worden door de centrale bank, net als papier- en muntgeld.

Het rapport dat donderdag verscheen is een eerste stap in een discussie over of en hoe een digitale dollar de veiligheid en effectiviteit van het Amerikaanse betaalsysteem kan verbeteren. Het rapport is neutraal en de Fed zal de komende 120 dagen gebruiken om reacties en meningen te verzamelen.

Bitcoin stijgt donderdagavond ruim 3 procent op 43.121 dollar. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
Unimog
0
ze willen zeker de bitcoin slopen en de cryptohandel controleren
zal wel niet veel uithalen
mercurius-adept
0
zou toch beetje gek zijn als ze staats-gegarandeerde digitale betaalmiddelen NIET zouden onderzoeken...zucht ;)
Bowie
0
De link tussen digitale dollar en de koers van Bitcoin ontgaat mij even. Vergelijkbaar met een link tussen Adyen en een systeembank. Het heeft gewoon een ander doeleind.
DeWalt
0
Bitcoin wordt uiteindelijk dus alleen nog voor criminelen, gaat een langzame dood tegemoet. Uitstappen voordat het dringen wordt.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront