OPEC laat ramingen vraag naar olie ongewijzigd

Door ABM Financial News op 18 januari 2022 14:14 | Views: 3.175

OPEC laat ramingen vraag naar olie ongewijzigd
Beeld: OPEC

(ABM FN-Dow Jones) OPEC heeft de verwachtingen voor de vraag naar olie ongemoeid gelaten. Dit bleek dinsdag uit het maandrapport van het oliekartel.

Dit betekent dat OPEC er nog altijd op rekent dat de vraag naar olie in 2022 met 4,2 miljoen vaten per dag oploopt. Dagelijks zullen er 100,8 miljoen vaten nodig zijn, denkt het kartel.

Ook de vraagverwachting voor 2021 bleef staan, met gemiddeld 5,7 miljoen vaten per dag meer dan in 2020.

Volgens het kartel zal de omikron-variant van het coronavirus niet al te veel impact hebben op de vraag naar olie. Het kartel gaat nog altijd uit van een "milde en kortstondige" impact.

Een maart-future West Texas Intermediate noteerde dinsdagmiddag 1,2 procent hoger op 84,28 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 87,17 dollar werd betaald, een stijging van 0,8 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.