Amerikaanse importprijzen lopen terug

Door ABM Financial News op 14 januari 2022 14:40 | Views: 3.024

Amerikaanse importprijzen lopen terug
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse importprijzen zijn in december op maandbasis onverwacht gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

De importprijzen daalden met 0,2 procent op maandbasis, na een opwaarts bijgestelde stijging van 0,7 procent in november. Economen hadden voor december juist op een stijging van 0,2 procent gerekend.

De exportprijzen daalden in december met 1,8 procent op maandbasis, na een neerwaarts bijgestelde stijging van 0,8 procent in november.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
jowi
0
Leg eens uit ?

Volgens mij importeren (veelal noodzakelijk half fabricaten, grondstoffen ed) we momenteel meer dan exporteren en dat met een gedevalueerde euro. Dus de eindproducten worden duurder en dat betekent een hogere inflatie in de eurozone. Ms is mijn visie niet goed maar dan hoor ik het graag.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.