VEB eist duidelijkheid Philips over slaapapneu-kwestie

Door ABM Financial News op 12 januari 2022 16:45 | Views: 9.980

VEB eist duidelijkheid Philips over slaapapneu-kwestie
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging voor Effectenbezitters zegt dat het vertrouwen in Philips een forse knauw heeft opgelopen door de problemen rond de beademingsapparaten en heeft een brief met vragen gestuurd aan het bedrijf .

Philips waarschuwde woensdag voor tegenvallende kwartaalcijfers en moest melden dat de kosten voor de terugroepactie van de DreamStation-beademingsapparaten zijn verhoogd met nog eens 225 miljoen euro tot 725 miljoen euro, nu het aantal apparaten met problemen is toegenomen tot meer dan 5,2 miljoen. Ook problemen in de aanvoerketen droegen bij aan de tegenvallende resultaten in het afgelopen kwartaal.

Inmiddels is de koers sinds april, voor de eerste terugroepactie, 35 procent gedaald en is er ruim 15 miljard euro aan beurswaarde verdampt, stelde de VEB.

De belangenbehartiger vraagt in de brief, in welk stadium Philips op de hoogte was van de problemen en of beleggers wel voldoende en tijdig zijn geïnformeerd. Ook wil de VEB weten hoe Philips het "vernietigende" rapport van de Amerikaanse toezichthouder FDA zal aanpakken en hoe groot de kans is dat de conclusies van dat rapport overeind zullen blijven. Philips is nog bezig met een eigen onderzoek.

De VEB maakt zich zorgen over mogelijke rechtszaken en claims, als Philips in strijd met de Amerikaanse wet- en regelgeving heeft gehandeld. De leiding zou begin 2020 al op de hoogte zijn geweest van problemen met afbrokkelend schuimrubber in de apparaten, terwijl er al sinds 2015 veel klachten over waren binnengekomen. Pas in april 2021 werden maatregelen genomen, volgens de VEB.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

13 Posts
Kaviaar
0
Als het kalf verdronken is, dempt men de put.

Ofwel,

Het paard achter de wagen spannen.

VEB lijkt wel op de overheid.
ToTheTop
0
De VS dwong echter Philips deze apparaten op EIGEN markt te verkopen, die het in de VS had geproduceerd.
Erny
1
quote:

ToTheTop schreef op 12 januari 2022 17:41:


De VS dwong echter Philips deze apparaten op EIGEN markt te verkopen, die het in de VS had geproduceerd.

De VS dwong Philips niet om slechte apparaten te verkopen.
stockholder
0
quote:

ToTheTop schreef op 12 januari 2022 17:41:


De VS dwong echter Philips deze apparaten op EIGEN markt te verkopen, die het in de VS had geproduceerd.


is nog geen argument om een ondeugdelijk apparaat te verkopen
jan de vakman
1
Ik ben maar blij dat ik het vroegere licht aandeel niet heb, want het is er nu pikdonker!!
bp5ah
1
quote:

Beentjes op de vloer schreef op 12 januari 2022 19:50:


Wie heeft dat fucking schuim geleverd daar hoor je niks over

De Gamma, was een aanbieding ;)
Newb81
0
Misschien eventjes het verslag van de FDA lezen en we citeren om alles te kaderen :
Between 2014-April 2021, Philips Respironics submitted 30 MDRs (eight from the U.S.) they identified as related to foam breakdown (degradation).

The FDA did not receive any MDRs reporting patient injury or harm related to foam breakdown (degradation) prior to Philips Respironics notifying the agency of their intention to conduct a field action in April 2021.

Since April 2021, the FDA has received over 3,000 MDRs related to foam breakdown (degradation). A wide range of adverse events have been reported to the FDA, including cancer, pneumonia, asthma, other respiratory problems, infection, headache, cough, dyspnea (difficulty breathing), dizziness, nodules, and chest pain.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront