Beursblik: matig kwartaal voor Just Eat Takeaway

Door ABM Financial News op 12 januari 2022 13:36 | Views: 6.235

Beursblik: matig kwartaal voor Just Eat Takeaway
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De update van Just Eat Takeaway voorbeurs was magertjes. Dit stelde UBS, wijzend op een groei van het aantal bestellingen en de brutotransactiewaarde die respectievelijk 10 en 6 procent lager dan de analisten van de Zwitserse zakenbank hadden verwacht.

Wel werden de doelstellingen voor de brutotransactiewaarde en de EBITDA in 2021 gehaald, al lagen deze cijfers dan aan de onderkant en in het midden van de vooraf aangegeven bandbreedtes.

Positief is verder dat Just Eat een verbeterde winstgevendheid zag in het vierde kwartaal, onder andere in Duitsland en vooral in het VK en Ierland. Ook gunstig is dat het Amerikaanse onderdeel Grubhub meer restaurants in New York aan zich wist te binden. Ook de gesprekken die de maaltijdbezorger met mogelijke strategische partners in de VS voert om de situatie aldaar te verbeteren, noemt UBS een positief punt.

UBS vermoedt dat het matige vierde kwartaal waarschijnlijk al in de aandelenkoers is verwerkt en noemt het geruststellend dat Just Eat de outlook herhaalde.

Het koopadvies van UBS blijft staan, gezien de vergevorderde reorganisatie en turnaround in de belangrijke Britse markt, de strategisch sterke marktposities in Europa, het waardevolle belang in iFood en de progressie in het verbeteren van de positionering van Grubhub in de VS. 

Het aandeel Just Eat Takeaway was woensdag volatiel en noteerde rond lunchtijd 4 procent hoger. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
LG$ 2020
0
Jtiske op koers...dat is geruststellend. App werkt goed. Ook mooi om nieuwe maaltijden te verkennen, en wordt hier wekelijks gebruikt. No brainer instap moment,
Studentenrekening
0
Afbeelding verkeerd om. IEX kan die developers van JET goed gebruiken. Wat een gepruts.
Tibetarian
0
quote:

Studentenrekening schreef op 12 januari 2022 15:04:


Afbeelding verkeerd om. IEX kan die developers van JET goed gebruiken. Wat een gepruts.

Ze laten een foto van JET in Australie zien.
Jason Voorhees
0
Zelfs een oude rot durft op deze koers, gisteren wel te verstaan, in te stappen, in een zgn. platform aandeel. Ik ga persoonlijk graag naar de AH ook als uitje dus ik heb niet zoveel met jet maar de jeugd wel want het kan niet makkelijk genoeg gaan. Dus zelf een maaltje is gewoon teveel gevraagd, naar de AH is totally not done. Crypto is voor mijn generatie echt een brug te ver maar aandelen als jet daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen.
Calvin
0
Ik ben 30 jaar en heb nog nooit iets bij JET of sectorgenoten besteld. Ik blijf lekker dagelijks naar de AH gaan en blijf af van dit aandeel.. gaat nog onder de 40 naar mijn mening.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront