Beursblik: grote winstwaarschuwing Philips

Door ABM Financial News op 12 januari 2022 09:57 | Views: 11.606

Beursblik: grote winstwaarschuwing Philips
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft voor het vierde kwartaal een grote winstwaarschuwing afgegeven en dat is erg teleurstellend. Dit stelde ING woensdag.

ING stelde dat het geen verrassing is dat Philips in vierde kwartaal de nodige tegenwind heeft ervaren, maar de mate waarin is wel veel groter dan verwacht.

ING wees onder meer op de verlengde terugroepactie van de beademingsapparaten die woensdag 5,2 miljoen stuks bleek te omvatten, waar dit er eerder 3,5 miljoen waren. Dit betekende een extra voorziening van 225 miljoen euro.

Met al deze tegenslagen zal de aangepaste EBITA van Philips 22 procent onder de ramingen uitkomen. De omzetverwachting van Philips voor het vierde kwartaal van 4,9 miljard euro ligt circa 0,2 miljard euro onder de analistenconsensus.

ING noemde het orderboek over het vierde kwartaal het enige pluspunt. Deze ligt volgens het Amsterdamse bedrijf op jaarbasis 4 procent hoger. "Opnieuw staat het orderboek op een recordniveau", aldus Hesselink. 

ING herhaalde het koopadvies voor Philips met een koersdoel van 45,00 euro.

Het aandeel Philips noteerde woensdag op een groen Damrak 10,9 procent lager op 30,13 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
LG$ 2020
0
Uitverkoop nav een dure fout juist daar waar een mooie Covid kans ligt. Laat de overname geruchten molen maar beginnen. Pracht prijs imo. GE, Siemens, Samsung, Turkse, Chinese of MO investeerders incoming.
StoplossBurner
3
Duidelijk een bedrijf waar het bloed momenteel door de straten loopt. Vaak is het dat een instapmoment voor de langere termijn als er fundamenteel niks mis is met het bedrijf toch?
Nuchtere Kijk Op
1
Moeten echt zelf ff op adem komen pffff. En ING herhaalt koopadvies op 45 euro? Een bank die meedenkt jaja ;-)
meedoen-of-winnen
2
Voor de meer speculatieven onder ons; lange termijn call 20, dec '25, niet al te duur. Rond een tientje. Korte calls out of the money daarop schrijven om risico's te beheersen. Nog steeds natuurlijk risicovol, maar voor wie gelooft dat het over 3 jaar een stuk beter is misschien een idee.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront