'Nieuwe outlook Shell laat zwak vierde kwartaal zien'

Door ABM Financial News op 7 januari 2022 09:39 | Views: 19.007

'Nieuwe outlook Shell laat zwak vierde kwartaal zien'
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in het vierde kwartaal van dit jaar ondermaats gepresteerd. Dit oordeelde analist Quirijn Mulder van ING vrijdag op basis van een tussentijdse handelsupdate van de energiereus.

De resultaten kwamen volgens Mulder onder de marktverwachtingen uit, wijzend op zwakke resultaten bij Oil Products. Bovendien ging de analist al uit van sterke resultaten bij Integrated Gas ten opzichte van het derde kwartaal. ING rekent op een resultaat van 2,9 miljard dollar tegen 1,6 miljard dollar een kwartaal eerder. "Maar met een huidige productiestop in Australië, kan dat ook een te hoge schatting zijn", aldus Mulder.

Verder is ook het verlies bij Corporate enkele miljoen dollars hoger dan verwacht.

"Al met al verwachten we een zwak vierde kwartaal voor Shell."

ING handhaafde het Houden advies op Shell met een koersdoel van 20,50 euro. Het aandeel daalde vrijdagochtend licht tot 20,49 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

11 Posts
jan de vakman
9
Het is maar hoe je het bekijkt, natuurlijk, onverwacht onderhoud aan de gasinstalaties is een bedrijfsrisico, waar je weinig aan kunt doen, toch kan de, nu weer wat lagere gasprijs, positief uitpakken voor shell, vorig kw moesten zij door contractuele verplichtingen, zelf duur gas kopen en dat vervolgens, veel goedkoper leveren, dat zal nu veel minder zijn!!
Voor de rest geldt; vorig kw was alles uitzonderlijk goed, een onsje minder is dan heel normaal!!
Ons ing analistje vergeet natuurlijk het leste en ook wijd en breed het beste van het bericht; shell gaat voor 5,5 miljard eigen aandelen inkopen, dat zijn er aan deze koers, maar eventjes 250miljoen, daarmee word shell opslag een kanibaal, zoveel eigen aandeleninkoop,stuwt fors de koers en zorgt op termijn voor een even forse dividend verhoging, omdat je de buit met veel minder beleggers behoeft te delen, dat maakt de spoeling, aangenaam dikker, ik heb bij zoveel komend moois, nog maar een plukje bijgekocht!!
BeeTeeWee
3
Alles is relatief. Een kwartaalresultaat van 2,9 miljard (EUR 2.900.000.000) lijkt me niet vervelend, al kan dat bij de huidige gas- en olieprijzen (Brent > 80 dollar!) altijd beter. Met de eenvoudiger kapitaalstructuur (binnenkort verdwijnt het onderscheid tussen A en B-aandelen), de miljardeninkoop van eigen aandelen en de nog te verdelen poet van de verkoop van het Permian Basin heb ik wel vertrouwen in een range 24 - 27 euro, later dit jaar. Ik oefen nog even geduld.
Sustainable
4
Gelukkig zit deze analist er qua Shell vaak naast. Tot voor kort had hij een koersdoel van 16,50 voor Shell. Tijd voor een nieuwe glazen bol.
Markt criticus
2
Blij dat ik flink wat RDS in mijn portefeuille hebt en mijn oren niet naar die analisten laat hangen. Behalve ING nog zo'n slimmerik met een koersdoel verlaging. Zelf je grijze hersencellen gebruiken. Er komt dit jaar ontzettend veel dividend naar ons toe en het vergroenen krijg ook steeds meer gestalte alleen niet meer in NL onder druk van die klimaatdrammers!
Boertje
3
Net als Jan de Vakman ook bijgekocht gisteren. M.i. is de pers de laatste tijd ,dus ook NPO journaal etc., alleen maar negatief over Shell, kunnen de groenen zich weer verkneukelen.
Ik verkneukel mij vooral bij hoger dividen en koersstijging 31-1-2022
The Royal
1
dit verbaast mij ook wel een beetje van Quirijn.
Iedereen is positief, er is net een positieve tussentijdse update uitgebracht, en alle seinen staan op groen voor verder stijgende koersen. Op naar €24 zone
The Royal
0
wat een ontzettend slecht bericht eigenlijk van ABM nieuws, koers is niet gezakt maat gestegen naar €20,77
The Royal
1
ik vertrouw trouwens meer op mijn Amerikaanse vrienden van BofA
de op een na grootste bank van de USA.
hun koersdoel van twee weken terug is verhoogd van 24,50 aar 26,50 GB Pond
dus dat is omgerekend € 28,65
Ikvraaghetmaar
1
De analisten van ING hobbelen altijd achter de werkelijkheid aan. Lijkt me eigenlijk wel een baantje voor mijzelf.
Vanoranje
0
www.telegraaf.nl/financieel/100238641...
Zakentijdschrift Barron’s zette Shell al in zijn top 10 met aandelen die beleggers dit jaar de meeste waarde opleveren. Alle energiebedrijven profiteren van de krapte in de gasmarkt, maar Shell is het meest ondergewaardeerd, aldus het prestigieuze lijfblad van Amerikaanse beleggers.

Heb vandaag nog extra ingekocht.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront